Vi som arbetar här

Idag är vi två veterinärer och sex legitimerade djursjukskötare och en receptionist. Tillsammans har vi över 160 yrkesverksamma år inom branschen.


Jonas Eriksson – Leg. Veterinär

Jonas Mitt namn är Jonas Eriksson. Jag har jobbat som veterinär sedan 2005, när jag tog veterinärexamen från SLU i Uppsala. Jag har hela min karriär jobbat på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg (jag började där redan 1999, då som vikarierande s.k. djursjukvårdare och jobbade varje sommar fram till min veterinärexamen).

Jag tog min specialistexamen i hundens och kattens sjukdomar 2009.

Jag har varit chef för Blå Stjärnans Akut- och intensivvårdsavdelning sedan 2012.

Under min karriär som veterinär på Blå Stjärnans Djursjukhus har jag hela tiden haft mina stora intressen inom narkos, smärtlindring samt akut- och intensivvård. Med åren har jag även intresserat mig för och utvecklat ett speciellt intresse inom tumörsjukdomar (onkologi). Även invärtes-medicin ligger mig varmt om hjärtat.

Parallellt med mitt jobb på Blå Stjärnan har jag även jobbat med undervisning av både veterinärer och djursjukskötare i hela Sverige inom narkos, smärtlindring samt akut- och intensivvård. Jag har föreläst på kliniker, djursjukhus och på universitet.

Efter all denna tid och specialisering på ett av Nordens största djursjukhus, så vill jag nu prova på något nytt. Det finns för- och nackdelar med alla typer av djursjukhus och kliniker. AleVeterinären är dock en klinik som jobbar på samma kompetenta och medicinska sätt som ett stort djursjukhus, men i liten tappning, vilket gör att man kommer närmare patienten och djurägaren. Detta ser jag som en mycket stor tillgång och är något som jag har saknat på det stora sjukhuset.

Jag tror att jag kan komma att tillföra många nya idéer och utvecklingspotential till AleVeterinären. Vi kommer att kunna utveckla och förfina den redan stora narkoskompetensen och därmed kunna erbjuda att söva djuren på absolut säkraste sätt (oavsett typ av sjukdom eller ingrepp, så länge vi kan utföra det kirurgiska ingreppet). Även smärtlindring är något som kommer att prioriteras. Vi kommer att kunna erbjuda behandlingar av tumörsjukdomar på högsta nivå, inklusive cytostatika (cellgifter), vilket har utvecklats enormt de senaste åren (de flesta hundarna och katterna mår fantastiskt bra under behandlingen). Vi kommer även att kunna stå till tjänst med en bredare och djupare utredning inom medicinska sjukdomar.


Lovisa Stjernedal – Leg. Veterinär

Jag heter Lovisa Stjernedal och är legitimerad veterinär sedan mars 2013 och tog examen på St Istvan University i Budapest, Ungern. Att studera utomlands har givit mig mycket livserfarenhet och insikt om hur djursjukvård fungerar och praktiseras utomlands. Jag började jobba som veterinär i Sverige våren 2013 på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg. Där fick jag lära mig väldigt mycket inom olika arbetsområden och har kunnat ta med mig mycket viktig kunskap från tiden där. Jag har även jobbat på Västra Djursjukhuset i Göteborg under hösten 2013 och våren 2014.

Jag fick privilegiet att börja på Aleveterinären hösten 2013. Här kommer man närmare både djurägare och deras djur vilket jag tycker är mycket viktigt för att kunna få en bra bild av hur det går för varje patient.
Jag har gått kurser i både ultraljud och inom tandvård och ingår därför i Tandteamet här på Aleveterinären jag har även ett särskilt intresse för dermatologi. Jag går fortsatt på utbildningar regelbundet för att uppdatera kunskapsbanken! Jag tycker det är roligt att träffa patienter på både polikliniken som i operationssalen.

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och hållit på med alltifrån hästar till kaniner sedan jag var liten. På min fritid ägnar jag mig mycket åt träning och umgås med vänner och familj.


Sofia Eriksson – Leg. djursjukskötare

Utbildad leg. djursjukskötare med examen från SLU Skara år 2000.
Jag började arbeta på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg efter examen och det blev 10 fantastiskt lärorika och roliga år där. Jag har även arbetat ett par år på Regiondjursjukhuset i Helsingborg och under utbildningen var jag b.l.a. på Djursjukhuset i Hässleholm. Anställd sedan hösten 2012 hos AleVeterinären.

Jag har vidareutbildat mig främst inom anestesiologi (narkos) och analgesi (smärtlindring), med kurser såsom Anestesiologi 10 p (2006), Modern Djursjukvård (Intensivvård, smärtlindring och anestesi 2006), Lågflödesanestesi med ventilatorhantering och monitorering (2008) och EVECCS ( Europeisk akut- och intensivvårdskongress 2008).

Jag har framförallt arbetat på operationsavdelningen både på Blå Stjärnan och i Helsingborg och på båda dessa stora djursjukhus har jag verkligen fått utnyttja min kompetens och utvecklats tillsammans med många otroligt duktiga kollegor. Under årens lopp har jag även arbetat på både vårdavdelning och polikliniskt. Det är väldigt viktigt för mig att arbeta med en hög vårdkvalité, där djurens bästa är i fokus.

Mitt yrke är väldigt roligt och omväxlande och jag vill med min kunskap, erfarenhet och engagemang göra besöket hos oss så trevligt som möjligt för både djuren och djurägaren!

Jag är naturligtvis djurägare själv. Nu har jag en underbar Bostonterrierkille på 5 år. Tidigare har det funnits boxer, bostonterrier, katt och undulater hemma hos mig.

Fritiden spenderas med man och barn, vänner och gärna långa skogspromenader med hunden!


Lars-Olof Berg – Leg. djursjukskötare

Utbildad Leg. Djursjukskötare vid SLU Skara, examinerad 2006. Jag har arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus sedan examen. Har varit på flera djurkliniker under min utbildning, bland annat på Jönköpings djursjukhus, Ale Djurklinik i Nödinge och på Åbys ATG klinik, det har varit mycket givande.
Jag älskar verkligen mitt jobb och anser att jag har världens bästa arbete och känner att jag har ”hittat hem”.

Jag har vidareutbildat mig inom dermatologi, allergier och diabetes. Enligt statistik är var fjärde patient hudrelaterad, var 10:e hund allergiker så det är ett stort område. Inte så konstigt med tanke på att huden är kroppens största organ.
Medlem i Swedish Veterinary Dermatology Study Group och deltagit i ESVD (European Society of Veterinery Dermatology) kongresser. De har årligen kurser och kongresser, jag har varit på utbildningar i Stockholm, Bled i Slovenien, Barcelona i Spanien och Vancouver i Kanada. Det är spännande att träffa kollegor som ”brinner” för samma intresse, nya rön mm. Det som intresserar mig är att det är ett detektivarbete, ibland kan man inte direkt ställa diagnos utan man får istället utesluta sjukdomar för att hitta rätt.

Jag började min anställning på Ale Veterinären i januari 2013 och ser fram emot nya utmaningar. Jag är social och tycker om mötet med både djur och djurägare.
På min fritid tycker jag om att umgås med vänner, resa både i Sverige och utomlands, segling och skidåkning är andra stora intressen samt matlagning är en stor passion.
Jag har nästan alltid haft hund, nu har jag en blandras på sex år som heter Tore, det finns Golden retriever, Labrador, Schäfer, New Foundland och Gråhund i en och samma hund så det är en salig blandning, men en underbar sådan.


Helena Björklund – Leg. djursjukskötare och VD på kliniken

I dagsläget har jag samlat på mig 25 års erfarenhet av att arbeta som djursjukskötare. Min examen tog jag på SLU Skara 1989.
Drivkraften har alltid varit att kunna ge alla djur en omsorgsfull och professionell vård. För att kunna erbjuda djurägarna och deras skyddslingar det bästa, har jag hela tiden vidareutbildat mig.

Mina specialiteter har sedan många år varit anestesi (narkos) och intensivvård. Vi kan erbjuda en säker och högt kvalificerad vård och övervakning på Ale Veterinärens operationsavdelning.
Intresset för intensivvård utvecklades när jag projekterade och startade blodbanken för hund och katt på Blå Stjärnans Djursjukhus i Gbg.

Eftersom djurens beteende är integrerat i mitt arbete har det också blivit högskolestudier även i etologi.
I övrigt är jag utbildad kostrådgivare och har läst en hundfysioterapi utbildning.

Privat är jag uppfödare av golden retriever sedan 20 år. Det gör att mitt intresse för reproduktion och avel är stort. I varje uppfödare som jag möter på kliniken ser jag en kollega, och vi prioriterar att ta hand om dig, din tik och era valpar. Jag är också instruktör för apporterande hundar. Familjen har också katt, sköldpadda och häst.


Elisabeth (Lisa) Jendestig – Leg. djursjukskötare

Utbildad  legitimerad djursjukskötare vid SLU i Skara 1993. Har därefter fortbildat mig inom området med olika tilläggsutbildningar inom Anestesiologi 5p (2000), Etologi hund och katt 5p (2002), Rehabilitering hund och häst 10p (2007), Medicinsk mikrobiologi, immunologi och sjukvårdshygien 10p (2006), Anestesiologi 15p (2008) och Odontologi 7,5p (2008).

Därtill har jag genomgått en mängd kurser (både inom och utom landets gränser) inom olika områden; Farmakologi, Lågflödesanestesi och respiratorhantering, Anestesi och intensivvård, Tandsjukdomar hos hund och katt, mm.mm.

Har dessutom haft förmånen att delta i BSAVA-kongress i Birmingham (British Small Animal Veterinary Association) samt North American Veterinary Conference i Orlando.

Mina huvudsakliga arbetsplatser har varit Regiondjursjukhuset i Helsingborg samt Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, anställd hos AleVeterinären sedan januari 2010.

Jag kan inte tänka mig ett bättre yrke då jag får en mix av veterinärmedicin och känslan av att kunna förbättra tillståndet hos djuren via den omvårdnad som ges.

Mina huvudsakliga intresseområden inom yrket är anestesi (narkos), djurens tandhälsa och hygien.

Min fritid upptas till stor del av mitt hästintresse där jag nu har en härlig unghäst, Blue Diamond, som ska utbildas. I hemmet har vi en ljuvlig sköldpaddsfärgad katt, Turtlis,  som förgyller tillvaron för familj och vänner. Känner inte att tiden räcker till för att ha hund nu men jag får träffa så många härliga hundar i mitt arbete så det går bra ändå.

I övrigt tillbringas ledig tid helst utomhus då naturen och kanske främst vatten i alla dess former tilltalar mig oerhört mycket. Segling, skidåkning (både utför och på längden), bad och att vistas vid vår härliga Bohuslänska kust är inte fel sätt att koppla av på.


Stefan Gustafsson – Leg. djursjukskötare

Utbildad legitimerad djursjukskötare med examensår 2003. Har efter examen jobbat på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, fram till 2011. Därefter verksam som konsult med inriktning på odontologi och anestesiologi. Från starten på Blå Stjärnan har intresset framförallt varit anestesi och intensivvård, och det är också på dessa avdelningar jag har jobbat.

Intresset för tandvård väcktes under tiden på Blå Stjärnans kirurgklinik. De tre sista åren på Blå Stjärnan var jag ansvarig djursjukvårdare på tandkliniken. Har vidareutbildat mig inom odontologi bland annat med tilläggsutbildningarna Extraktionsteknik (2006), Dental röntgen och intraoral fotografering (2007), Feline Dentistry (2007), Radiographic Interpretation (2007), Odontologi hund och katt (SLU 10 hp, 2008), Periodontal Surgery (2009), Restorative Dentistry (2009),Endodontic Treatment and Restorative Dentistry (2010), Perfecting Endodontics (2015) samt Perfecting Feline Dentistry (2016). Har även deltagit i intern vidareutbildning inom intensivvård och anestesiologi, samt internationella intensivvårdskonferenser.

Den vanliga tandpatienten är ofta gammal och det är inte ovanligt med sjukdomar utöver tandproblemen, vilket gör att mina erfarenheter från intensivvård kommer väl tillhands.

För mig är kvaliteten på vården det viktigaste – att man kan erbjuda kompetent och säker behandling samt håller sig uppdaterad vad gäller nya tekniker och metoder, både vad gäller tandvård och anestesi.

Husse till Barbro, Staffordshire Bullterrier, som borstar tänderna varje dag.


Eva Törngren – djursjukvårdare

I snart tjugo år har jag arbetat aktivt inom djursjukvården. Nitton  år som polikliniksköterska på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg har tillfört mig mängder av kunskap som jag nu tagit med mig hit till AleVeterinären.

Ända sedan barndomen har kontakten och närheten till djur varit viktig för mig. Det har alltid funnits många fyrbenta vänner vid min sida både i  föräldrahemmet och i mitt vuxna liv.
Från 1972 och 10 år framåt var min familj bosatt på ön Rhodos i Grekland. Beståndet av herrelösa djur som behövde hjälp var stort och det tog inte många veckors boende där innan jag var med och organiserade upp RAWS dvs Rhodos Animal Welfare Society. Det var mängder av herrelösa hundar och katter som fick vår hjälp.
Privat är jag gift, har två gifta vuxna söner och lyckan att få vara farmor till Leia och Leon.
Mina sex  älskade fyrbenta familjemedlemmar är Matilda en liten terrier som fyllt 15 år, sen har vi Elsa, Amanda och Sofia som är av rasen  Lancashire Heeler vilket i mitt tycke är världens festligaste små hundar. Två katter har vi också, huskatten Axel som är en duktig jägare och Cornish Rex katten Jonas som även han jagar bra fast då mest små flugor.


Eva Sjölinder Hansson – Receptionist